Kanalplast för tak

Kanalplast för alla årstider!

halle kanalplast och kanaltak stort sortiment

Vill du förlänga säsongen maximalt så är kanalplastskivor det snyggaste och populäraste taket för ditt uterum, altan, växthus, vinterträdgård eller till exempel carport.

Kanalplasttak är det bästa alternativet till uterum eller för din altan och levereras komplett med profilsystem och tillbehör som är enkelt att montera.

I våra kompletta taksatser ingår takskivor, aluminiumprofiler och tillbehör.
Opalfärgat eller rökfärgat kanalplasttak filtrerar bort delar av solljuset, vilket sedan ger ett behagligt ljusinsläpp i ditt uterum.

Det opalfärgade kanalplasttaket är det vanligaste taket till uterum då den mjölkfärgade skivan ger ett behagligt ljusinsläpp både på sol- och skuggsidan.
Kanalplasten finns i tre olika kulörer: Opal, rökfärgad och klar.
Välj kanalplastskivor i fyra tjocklekar. Tjockleken avgör vilket U-värde skivan har och vilken årstid det är lämpat för.
Halle Isolux levereras i standardlängder upp till 6 meter och har ett UV-beständigt skydd.
Taket kan lätt anpassas och kapas i både bredd och längd.

Kanalplastskivorna har 10 års garanti.

Kanalplast Halle Isolux 10mm

10mm kanalplast är ett prisvärt tak som är lämpligt att användas som ett skärmtak eller till det allra enklaste uterummet under sommaren. 10 mm kanalplast har U-värde 2,5.

Så här monterar du produkten 10mm kanalplasttak: Monteringsanvisning

Kanalplast Halle Isolux 16mm

Kanalplastskiva 16mm är anpassat att användas till uterum för vår, sommar och höst och har U-värde 1,95.

Så här monterar du produkten 16mm kanalplasttak: Monteringsanvisning

Kanalplast Halle Isolux 32mm

Kanalplastskiva 32mm är anpassad att användas för vår och höst och vinter och har U-värde 1,2.

Så här monterar du produkten 32mm kanalplasttak: Monteringsanvisning

Kanalplast Halle Isolux 55mm

Isolux 55mm är det absolut bästa valet och används till välisolerade uterum, alltså en vinterträdgård som används och värms upp året runt.
55 mm kanalplast har U-värde 0,8.

Så här monterar du produkten 55mm kanalplasttak: Monteringsanvisning

Skivorna finns i längder upp till 6 meter.
Du kapar skivorna lätt. Både i längd och bredd med en fintandad såg i dina egna önskade mått. Halle Isolux takskivor är dessutom försedda med ett UV-beständigt skydd.
Halle har 10 års garanti på Halle Isolux kanalplastskivor och garantin omfattar ljustransmission, gulning och hållfasthet.

Vid sadeltak beställer man däremot två kompletta tak. Alltså ett tak till varje taksida. För att man ska få rätt antal profiler.
Komplettera sedan med till exempel tillvalen: Vägg- och nockplåt. Samt sedan med vattenavrinning och rännor.
Våra taksatser är anpassade för montering mot en husfasad.
Fristående uterum och fristående byggnationer måste däremot kompletteras med ändprofiler och ändlock i bakkant för att taket ska bli tätt i båda ändar.

Kanalplast | Tak uterum | Kanalplasttak | Plasttak

Skivorna finns i längder upp till 6 meter. Men du kapar själv dina skivor lätt. Både i till exempel längd och bredd med en fintandad såg i dina egna önskade mått. Halle Isolux takskivor är dessutom försedda med ett UV-beständigt skydd. Vi lämnar därför 10 års garanti på Halle Isolux kanalplastskivor och garantin omfattar därför, allt från ljustransmission, gulning. Men dessutom även hållfasthet.

Till Sadeltak beställs det alltså två kompletta tak. Ett tak till varje taksida för att få korrekt antal profiler. Men komplettera sedan med vägg och nockplåt samt till exempel vattenavrinning med rännor.
Våra kompletta tak är anpassade för montering mot husfasad men till exempel Fristående uterum och fristående byggnationer kompletteras som ett resultat av detta alltid med ändprofiler och ändlock i bakkant.

Kanalplast | Tak uterum | Kanalplasttak | Plasttak

 

Tillbaka till startsidan

Se vår sida med inspiration